Nokos

Usein kysytyt kysymykset

Mikä ylipäänsä on Nokos painopeitto?

Nokos painopeitto on uusi ja innovatiivinen hyvinvointituote, jonka kevyt halauksen tunne paineen avulla nopeuttaa nukahtamista, parantaa unen laatu, keskittymistä ja tuo energiaa päivittäiseen elämiseen. Peitto on tarkoitettu painamaan noin 7-12% käyttäjän kehon painosta, jolloin paineen tunne on selvä mutta ei liian tukahduttava.

 

Mihin hyödyt perustuvat?

Nokos stimuloi elimistön unihormonin eli melatoniin eritystä tehostaen unen saantia. Se lisää myös serotoniinin eli onnellisuushormonin eritystä ja laskee kortisolin eli stressihormonin eritystä, jonka seurauksena stressi ja ahdistus lievittyvät.

 

Onko hyödyistä tutkimusnäyttöä?

Esimerkiksi seuraavat artikkelit:

JSciMed Central

Sage Journals

Taylor & Francis Online

 

Voiko Nokoksen pestä?

Suosittelemme pussilakanan käyttämistä, jolloin painopeiton pesemisen tarve vähenee.
Jos kuitenkin peitto pitää pestä, on se suositeltavaa tehdä käsinpesuna noin 30 asteisella vedellä (normaali pyykinpesuaine käy hyvin). Tämä siitä syystä, etteivät normaalit pyykinpesukoneet kestä tämänkaltaisia kuormia. 

Kuivaus ilmakuivauksena esimerkiksi pyykkitelineen päällä.

 

Mistä tiedän minkä painoisen peiton ostan?

Noin 7-12% kehon painosta on hyvä suunta. Jos painaa 70 kg on 5,5-8,5  kg oikea valinta.

Millä Nokos on täytetty?

Pienillä hypoallergisilla lasihelmillä, jotka eivät tee peitosta liian hiostavaa antaen peiton hengittää vapaasti sekä polyesteri täytteellä, jotta peitto pysyy myös pehmeänä ja sitoo lasihelmiä itseensä estäen niiden liikehdintää peitossa.

 

Tuleeko peiton kanssa liian kuuma tai kylmä?

Ei tule. Peiton vaikutus perustuu painoina oleviin lasihelmiin, jotka eivät tee peitosta liian lämmintä eivätkä liian kylmää.

 

Missä peitot valmistetaan?

Peittomme valmistetaan Kiinassa laadukkaasta 100% puuvillasta. Nokos painopeitot tarkastetaan ja varastoidaan Suomessa.